Το Σάββατο 16-12-2023 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” στης Αλυκές, η διεύθυνση της Κλινικής διοργανώνει σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΑΛΛΑΖΩ ΕΜΕΝΑ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” και την Εθελοντική Ομάδα “VOLUNESIA”, εκδήλωση με θέμα “Θετική Προσέγγιση, θεραπευτική προσέγγιση “Snoezelen” και νεωτερισμοί στην φροντίδα ηλικιωμένων”.

Η εν λόγω δράση είναι μέρος του σχεδίου “Independence way” στο πλαίσιο του Προγράμματος “ERASMUS + Plus Βασική Δράση 2, Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και της νεολαίας”.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση του προσωπικού φροντίδας της κλινικής σε πρωτοποριακές και εύκολα εφαρμόσιμες τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ωφελουμένους στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας.

Το προσωπικό της κλινικής (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, κ.ά.) θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εφαρμογή της μεθόδου “hand under hand” (απλή καθοδηγητική και βοηθητική μέθοδο), θα γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές για το πώς θα προσεγγίσουν τα άτομα με άνοια, τις βασικές τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του άγχους των ατόμων με άνοια, θα ενημερωθούν για τη μη παρεμβατική προσέγγιση / θεραπευτική μέθοδο “Snoezelen” (πολυαισθητηριακό περιβάλλον) με στόχο να διεγείρει η να καταστείλει τις βασικές αισθήσεις του ατόμου με τη βοήθεια των χρωμάτων, της μουσικής, με μυρωδιές, εικόνες και αντικείμενα για την αντιμετώπιση των συμπεριφορικών και συναισθηματικών προβλημάτων.

Τέλος, θα ενημερωθούν για τις καθημερινές μικρές ενασχολήσεις που μπορούν να ενταχτούν τα άτομα με άνοια (χορό και ασκήσεις σε καθιστή θέση) ώστε να παραμείνουν λειτουργικοί όσο το δυνατό περισσότερο.

Η εκδήλωση είναι η δεύτερη από μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει η διεύθυνση της Κλινικής “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών φροντίδας που παρέχει και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *