ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Νευρολογικά Εξωτερικά Ιατρεία

Πραγματοποιούνται εξωτερικά ιατρεία στους χώρους της κλινικής μας Δευτέρα με Παρασκευή. Καλέστε μας για να κλείσετε ραντεβού με τον υπεύθυνο ιατρό.

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) εξετάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και καταγράφει τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων.

Συνήθως, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα γίνεται για να διαγνωστεί ή να παρακολουθηθεί κάποιο χρόνια εγκεφαλικό νόσημα όπως π.χ. η επιληψία, ημικρανία ή αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και για εκφυλιστικά νοσήματα όπως η άνοια.

Ηλεκτρομυογράφημα

Το ηλεκτρομυογράφημα (ΗΜΓ) είναι μια παρακλινική εξέταση του περιφερειακού νευρολογικού συστήματος και γίνεται για να ελεγχθεί η μυϊκή δραστηριότητα και λειτουργία.

Το ηλεκτρομυογράφημα μπορεί να προσφέρει διάγνωση για πάρα πολλές παθήσεις διάφορων ειδικοτήτων από νευρολογία και παθολογία μέχρι ορθοπαιδική και νευροχειρουργική. Συνήθως παραγγέλνεται από τον γιατρό σας για την διερεύνηση ή διάγνωση μυοπαθειών, πολυνευροπαθειών, μυασθενειών ή μυϊκών δυστροφιών αλλά και για βλάβες νεύρων (πχ Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα ή της Ωλένιας Αύλακος).

Έλεγχος της κινητική & αισθητικής ταχύτητας αγωγής νεύρων

Το Ηλεκτρομυογράφημα συνήθως συνοδεύεται από άλλες επιμέρους εξετάσεις όπως η κινητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΚΤΑ) και αισθητική ταχύτητα αγωγής νεύρων (συντομογραφία σε ΑΤΑ), το F κύμα και το H-reflex.

Οι νευρολόγοι που πραγματοποιούν Ηλεκτρομυογράφηματα στην κλινική μας έχουν πολυετή εμπειρία και κατάρτιση στην συγκεκριμένη εξέταση.

Διενεργούνται ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας με την κλινική στο +30 24210 78540.